Ik hou heel erg van witlof, zowel gekookt als rauw. Helaas ben ik de enigste hier in huis, dus eet ik het niet zo heel vaak. Soms maak ik gekookte witlof met alleen een beetje zout en dan vind ik dan al heel lekker. Maar witlof vind ik ook zo’n groente waar je heel goed mee kunt varieren. In de zomermaaden eten we hier veel salades en ook als we een dagje weggaan dan nemen we een lekkere salade mee. Deze wiltofsalade is snel klaar, dus goed te combineren als je meerdere salades wilt maken.

Halveer de witlof en snij het bittere deel eruit Snijd de witlof in halve ringen Snidj de appel in kleine blokjes Doe de witlof,appel, rozijnen en walnoten in een kom Meng de ingrediënten van de dressing door elkaar en giet deze over de salade Roer het geheel goed door en klaar om te eten Deze salade kun je 1 dag in een afgesloten bakje in de koelkast bewarenwitlofsalade
Printen
Ingredieënten
Instructies
Notities