Wilde Bosbessen En Bramen Jam.
Ik maak regelmatig mijn eigen jam omdat het veel gezonder is er geen extra toevoegingen heeft. Afgelopen week ben ik met mijn dochter wezen bramen plukken. Ze zijn weer volop te vinden. Ook de wilde bosbessen zijn vanaf nu (augustus/ september) in het bos te vinden. Maar de bosbessen die ik nu heb gebruikt komen uit de supermarkt en zijn te vinden op de vriesafdeling bij de smoothies. Wilde bosbessen en bramen zijn een goede combinatie en lekker om jam van te maken. Deze vruchten zijn een goede bron van ijzer, magnesium, selenium, zink, molybdeen, kalium, chroom en calcium.
Wilde Bosbessen En Bramen Jam
PrintenIngredieënten
- 200 gram wilde bosbessen
- 200 gram bramen
- 4 el ahornsiroop
- 2 el chiazaad
- 2 tl vanille extract
Instructies
doe de wilde bosbessen, bramen en ahornsiroop in een pannetje en breng het aan de kook
draai het vuur laag en roer het door
als het sap vrij komt, voeg dan de chiazaadjes toe
roer het nog even door en laat de jam 15 minuten zachtjes doorkoken
voeg daarna het vanille extract toe en roer het goed door
doe de jam in een potje, draai de deksel erop en laat deze op de kop afkoelen
als de jam is afgekoeld is het mooi dik geworden door de chiazaadjes
Notities
Na opening minimaal 1 week houdbaar in de koelkast