In de winter maak ik vaak havermoutontbijtjes. Dit zijn goede en voedzame ontbijtjes om de dag mee te beginnen. Je kunt deze ontbijtjes warm en koud eten. Als het buiten kouder wordt vind ik het lekker om dit ontbijt warm te eten. Deze variant is extra voedzaam. Naast de havermout voeg ik ook lijnzaad, chiazaad, psyllium (vlozaad), en haverzemelen toe. Zo heb je heel wat goede voedingsstoffen bij elkaar. Lijnzaad bevat onder andere omega 3, 6 en 9, vitamine B1 en B2, eiwitten en vezels. Chiazaad bevat onder andere Omega 3, zink en vezels. Haverzemelen bevatten onder andere vitamine A, C, D, B12, calcium, ijzer en magnesium. En psyllium is goed voor je darmen. Dit zijn maar een aantal van de voedingsstoffen die hierin zitten, ze bevatten er nog veel meer. Wil je alle voedingsstoffen weten dan kun je kijken op het internet. Verder voeg ik er nog extra gojibessen aan toe, hierin kun je variëren met wat je zelf lekker vindt. Dit is ook een goed recept die je kunt gebruiken om mee te preppen. Maak dit recept voor 2 dagen. De tweede dag kun je het koud eten of even opwarmen als je dit lekkerder vindt. Voeg een klein beetje havermelk toe als het te dik geworden is.
Doe alle ingrediënten in een pannetje Warm het geheel op de laagste stand op Roer regelmatig totdat het geheel bijna kookt Zet het vuur uit en laat het nog heel even staan Haal de steranijs, kardemompeulen en kruidnagel eruit Doe de havermoutpap in 2 kommen en voeg eventueel nog wat goijbessen of honing toe Voedzaam havermout ontbijt
Printen
Ingredieënten
Instructies