Pompoen is een van mijn favorieten van de herfst. Ik maak er veel verschillende gerechten mee. Van pompoenontbijtjes tot stoofpotjes. Natuurlijk mag een heerlijke pompoensoep niet ontbreken. Het is een makkelijk recept waar je ook een grote hoeveelheid van kunt maken en dan in porties kunt invriezen. Zo heb je altijd wat op voorraad als je een keer geen tijd hebt om te koken.
Schil de pompoen en zoete aardappel en snij ze in blokjes Pel de ui en snij deze fijn Snij of pers het teentje knoflook fijn Doe wat olie in de pan en bak de groentes voor ongeveer 5 minuten Voeg het water en de bouillontablet toe en breng het aan de kook Laat het geheel zachtjes doorkoken totdat de pompoen en zoete aardappel zacht zijn Pureer de soep Doe de soep in 2 kommen Voeg de kokosmelk toe ( ongeveer 2 tot 3 el per kom) Voeg als laatste de tijm peper en pompoenpitjes naar smaak toe Pompoensoep
Printen
Ingredieënten
Instructies