Nu dat de kinderen weer naar school gaan, bak ik weer een voorraadje bananenbroden en gezonde cakes. Lekker voor in de pauze op school. Naast bananenbroden heb ik ook deze heerlijke lemon poppy seed cake gemaakt. Een lekkere en frisse cake die gezoet is met dadels. Je kunt deze cake net zoals de bananenbroden invriezen. Snij de cake voor het invriezen in plakken en leg tussen de plakken een stukje bakpapier, zo vriezen de niet aan elkaar vast. Zoek je nog inspiratie voor recepten van banenenbroden, kijk dan even tussen de ontbijtjes daar staan verschillende recepten bij.
Verwarm de oven voor op 180 graden Ontpit de dadels Pureer de dadels (zijn de een beetje droog, voeg dan een klein beetje water toe, zodat het wat smeuïger wordt) Rasp de schil van de citroen Smelt het kokosvet in een pannetje Voeg alle ingrediënten in een kom samen en meng het geheel tot een gladde massa Doe een vel bakpapier in een bakblik en giet hier het mengsel in Bak de lemon poppy seed cake voor 55-60 minuten in de oven Om te kijken of de cake gaar is prik je een prikker in de cake en als deze er schoon uitkomt is je cake klaar, Zet de cake anders nog een paar minuten terug in de oven Laat de cake afkoelen in het bakblik Lemon Poppy Seed Cake
Printen
Ingredieënten
Instructies