Deze heerlijke bloemkool nasi is een echte aanrader. Als je van groentes houdt dan mag dit recept zeker niet ontbreken. Deze maaltijd zit echt boordevol groentes dus ook boordevol goede voedingsstoffen. Hier in huis is het één van onze favorieten gerechten. Als je dit gerecht gaat maken, maak dan wat meer zodat je wat overhoudt. Dit kun je dan de volgende dag als lunch eten. Ga jij dit lekkere recept ook maken? Ik zou het leuk vinden als je het laat weten.
Doe de sojasaus en sambal in een kom en roer het door. Snij de tofu in blokjes, doe deze in de kom met marinade en laat het voor minimaal 20 minuten staan. Snij de bloemkool in stukken en maal het fijn in een keukenmachine. Snij de paprika en de spitskool in kleine stukjes, de prei in ringen en de ui fijn. Verwarm wat olie in een wok en bak hierin de tofu voor 5 minuten. Voeg de gesneden groenten toe en bak het voor nog eens 3 minuten. Voeg als laatste de bloemkoolrijst toe en bak het geheel nog 5 minuten. Rooster ondertussen de cashewnoten in een droge koekenpan. Verdeel de nasi over 2 kommen en voeg eventueel nog wat zout en peper naar smaak toe. Strooi er als laatste wat cashewnoten over. Eet smakelijk!Heerlijke bloemkool nasi
Printen
Ingredieënten
Instructies