Havermoutcake met blauwe bessen en appel.
Ik moet eens wat vaker recepten maken met blauwe bessen. Ik vind ze erg lekker maar koop ze eigenlijk bijna nooit. Daar ga ik vanaf nu maar eens verandering in brengen 🙂 Dit keer heb ik een hele lekkere havermoutcake gemaakt. Zelf gebruik ik glutenvrije havermout, maar natuurlijk kun je ook gewone havermout gebruiken. Ik heb er een halve geraspte appel bij door gedaan, waardoor de cake nog wat frisser van smaak wordt. Ik noem het een cake omdat het daarvoor heel goed te gebruiken is, maar je kunt het ook als brood eten.  Vanwege de havermout en het fruit is het een verantwoorde start van de dag!
Havermoutcake met blauwe bessen en appel
PrintenIngredieënten
- 100 gram (glutenvrije) havermout
- 100 gram amandelmeel
- 3 eieren
- 2 bananen
- 1/2 appel, geraspt
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 a 2 eetlepels honing (ligt eraan hoe zoet je het wilt)
- 1 theelepel kaneel
- 2 handjes blauwe bessen
Instructies
Verwarm de oven voor op  180 graden
Mix alle ingrediënten, bahalve de blauwe bessen en appel, tot een glad beslag
Voeg nu de blauwe bessen en appel toe
Bekleed de cakevorm met bakpapier en giet het beslag hierin
Bak in 45-50 minuten de cake gaar
Laat de cake eerst afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt
Je kunt de havermoutcake enkele dagen in de koelkast bewaren in een afgesloten bakje
Â