Dit heerlijke hapje kun je met kerst of met oud en nieuw op tafel zetten. Ook als lunch is dit filodeeghapje heerlijk. Heb je met een etentje meerdere gangen dan kun je dit recept als voorafje gebruiken. Genoeg gelegenheden dus om dit gerechtje een keer te proberen. Ik maakte ook een filodeefhapje met zoete aardappel en geitenkaas.
Verwarm de over voor op 180 graden Leg de vellen filodeeg in een licht vochtige doek zodat ze niet uitdrogen Snij de winterpeen in kleine stukjes Maak de spruitjes schoon en snijd ze in vieren Verwarm een scheutje olijfolie in de pan Voeg de spruitjes en winterpeen toe Roer het geheel regelmatig Voeg na een paar minuten de tijm toe Breek de walnoten in grove stukken Voeg de laaste 2 minuten de walnoten toe Bak het geheel ongeveer 10 minuten en zet het vuur dan uit Neem 1 vel snijd deze in 3 gelijke stroken, snij vervolgens de stroken 1 keer doormidden Pak de cupcakvorm en druk 2 stroken gekruisd in de vorm Vul het filodeeg met de winterpeen en spruitjes en breek er wat stukjes geitenkaas over Sprenkel er honing over Strooi er als laatse nog wat peper over en zet het geheel voor 15 minuten in de ovenFilodeeghapjes Met Wortel, Spruitjes, Walnoten En Geitenkaas
Printen
Ingredieënten
Instructies
