De kerst komt er weer aan, de tijd van lekker samen eten. Ik maakte deze lekkere filodeeghapjes met zoete aardappel en geitenkaas. Dit hapje kun je als tussendoortje op tafel zetten of als voorgerechtje eten. Je kunt deze filodeeghapjes zowel warm als koud eten. Mocht je een volle planning hebben met kerst, dan kun je deze hapjes vast in de ochtend voorbereiden. Wil je de hapjes toch warm eten dan kun je ze even opwarmen in de oven. Ook maakte ik filodeeghapjes met wortel, spruitjes, walnoten en geitenkaas.
Verwarm de over voor op 180 graden Leg de vellen filodeeg in een licht vochtige doek zodat ze niet uitdrogen Schil de zoete aardappel en snij de in vierkante blokjes Snipper de ui Doe wat olie in de pan en voeg de ui met de zoete aardappel toe Roer het geheel regelmatig zodat de ui niet aanbrandt Bak het geheel ongeveer 10 minuten en zet het vuur dan uit Neem 1 vel snijd deze in 3 gelijke stroken, snij vervolgens de stroken 1 keer doormidden Pak de cupcakvorm en druk 2 stroken gekruisd in de vorm Vul het filodeeg met de zoete aardappel en breek er wat stukjes geitenkaas over Strooi er als laatse nog wat peper over en zet het geheel voor 15 minuten in de oven Strooi er optioneel nog wat tijm overFilodeeghapjes met zoete aardappel en geitenkaas
Printen
Ingredieënten
Instructies