Broccolisoep met kastanjechampignons
Als ik soep eet, dan maak ik het altijd zelf. Ik vind het zoveel lekkerder dan uit een blik. En als je het zelf maakt, dan weet ook nog eens precies wat er inzit. Dit is een simpele maar super lekkere soep vol met vitamines en andere voedingsstoffen, zoals vitamine B2, B6 en betacaroteen. Maar ook mineralen zoals kalium, magnesium en ijzer. Het is een makkelijk recept, en heel gezond.
Broccoliesoep met kastanjechampignons
PrintenIngredieënten
- 1 broccoli
- 1 courgette
- 1 handje spinazie
- 1 liter groentebouillon
- 1 el kokosolie of olijfolie
- 100 gram kastanjechampignons
- zout en peper
Instructies
breng een pan met water aan de kook
snijd de broccoli in roosjes en de courgette in blokjes
kook de broccoli, courgette en spinazie voor 5 minuten
doe de groentes met een klein beetje bouillon in een keukenmachine of gebruik een staafmixer met een kom pureer de groentes
doe ze vervolgens terug in de pan en voeg de bouillon toe laat het nog 10 minuten op laag vuur staan
snijd de kastanjechampignons in plakjes verwarm de koekenpan met de kokosolie of olijfolie en bak hierin de kastanjechampignons
als de soep klaar is voeg eventueel nog wat zout en peper toe doe de soep in een kom en voeg de champignons toe
eet smakelijk!
Notities
de soep kun je 2 dagen in de koelkast bewaren of 3 maanden in de diepvries